Yugo Fan Club

Svaki poraz od Yuga mora biti bolan...
Danas je Pet 10 Sep, 2010 5:50 pm

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Auto servis - preporuka
PostPoslato: Čet 04 Feb, 2010 9:02 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 20 Jul, 2008 9:00 pm
Eto jos jednog (od mene) glupog pitanja ali sta da radim, muka priterala! :o Dakle, da li mi neko moze preporuciti nekog majstora, ili u najgorem slucaju citav auto servis gde bih moga da odrzavam svoj auto? Dakle ne da opravljam kvarove vec da ga odrzavam, da ga neko pogleda pred tehnicki i ovako, sa strane, a da me ne odere kao majmuna?
Ostao sam bez svog dosadasnjeg majstora jer sam primetio da je popustio sa paznjom, da mu mnoge stvari promaknu pa posle duplo placam da njegove greske ispravljam...Tako da u njegovu garazu ne zelim vise da zalazim i sada me polako hvata frka jer imam stosta da radim na kolima, kilometraza je dovoljna da bi se menjale plocice, pogledale zaptivke gumene da negde nesto nije pocepano, treba da se menjaju kajsevi...dakle ceka me dosta posla na odrzavanju a ja sad nemam to GDE da radim....gde vi to radite, i dajte mi neku preporuku gde su ok.. Hvala vam...ako tema postoji, a ja je nisam nasao 'a vi me lepo uza zid, pa metak u celo'!!!!

Vrh

Tema posta: Re: Auto servis - preporuka
PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 2:43 pm 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 17 Sep, 2008 2:01 am
Iskreno i ja taman pomislim "AH NAIŠAO SAM NA PRAVOG MAJSTORA OVOG VIŠE NE MENJAM" shvatim da mu povremeno kako ti kažeš padne pažnja :( suštini kad ja primetim da nešto ne valja i da treba popraviti svi majstori će ti reći ma to ne diraj ali daj da popravimo ovo " nešto sasvim treće kako je po njihovim rečima bitnije " a na kraju se ispostavi da ne treba uopšte to dirati. U suštini imao sam i dosta ložih iskustava što kažu e ovo je brat od mog prijatelja neće te CENZURA jeftin je... i ispostavi se da bolje nisam ni išao kod takvih...

Mogao bih da ti preporučim dva ok majstora kod kojih trenutno ja zalazim i za sada im verujem.

Na dušanovcu imaš ok majstora al čini mi se radi samo VW,Fiat,Zastavu i čini mi se Renault.
Imaš i na paliluli u Dimitrija tucovića kod izgubljenog jagnjeta isto ok majstora koji radi sve oko mehanike.

Ako te zanima da ne bi reklamirao ovde javi mi se na Private.

Poz

Vrh

PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 6:54 pm 
1116ccm

Pridružio se: Sub 30 Avg, 2008 1:52 pm
Preporučujem autoservis "Simić" - kada iz Ustaničke skreneš desno u Bulevar, pre prvog semafora (pre OMV pumpe) ima jedna kapija sa desne strane, kroz koju se ulazi u dvorište. Servis ima tradiciju od nekoliko decenija, nekoliko iskusnih majstora i u blizini ima nekoliko prodavnica autodelova. Uvek kažu u čemu je problem, strpljivo ti pokažu pre zamene zašto se nešto menja, posle zamene ti ispred sedišta suvozača ostave sve stare delove pa ti posle gledaj s' kim hoćeš, da ne misliš da su te CENZURA. Jesu skuplji od većine, ali kod njih se nikada nisam vratio 2 puta za istu stvar i kažem, stvarno znaju pos'o.

Vrh

PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 9:01 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Chosne, hvala ti puno na preporuci....

Vrh

PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 9:38 pm 
1116ccm

Nema na čemu! :D Samo su, kažem, malo skuplji od konkurencije (ili se meni čini), ali vrede! Primera radi, kod ovog majstora sa Dušanovca, koga je Miki preporučio, zamena oba kinetička zgloba košta 1300 dinara, mada je to prejeftino u odnosu na ostale, a kod Simića košta 1.800, toliko sam i platio, jer im verujem; veliki je servis, uvek je dvorište puno-znači, čim je gužva, ljudi vrede nešto, imaju dobar alat, decenijama posluju (50-tak godina), pošteni su, pedantni... Stvarno, samo reči hvale! Kod Simića ti je, primera radi, zamena pločica, paknova, sajle ručne i razrađivanje cilindara i zamena gumica (ako treba) oko 2.500,00 a za te pare ja imam sigurnost da ću da stanem onda kada ja poželim. Kod njih održavam mog Juga iz 1989. već 7 godina i nikada me nije ostavio u putu a vozim ga pa ga satirem, nema gde nisam išao. I uvek ti kažu da li je nešto hitno ili nije, da li je rizično ili nije. Oni ti kažu cenu, pa ti kada se odlučiš dođeš. Naravno da sve što mogu radim sam, da ne bih plaćao.

Vrh

PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 10:13 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Naravno, potpuno te razumem..i ja zelim da imam poverenje u tog nekog ko mi gleda pod auto..ovaj dosadasnji mi je bas napravio problema tako da moram da menjam, ne vredi..a jedino zelim po preporuci i nikako drugacije..zelim nekoga kod koga cu da oteram auto recimo prvi put i da mu kazem da ga lepo pretrese i kaze sta je sve video za zamenu..a onda pitam za cifre i to je to..kad imam - dodjem!!!

Vrh

PostPoslato: Ned 07 Feb, 2010 2:45 am 
1116ccm

Kažem ti, probaj. Znaš koliko ti je neke stvari naplaćivao tvoj bivši mehaničar pa vidi da li su ovi momci skupi ili ne. I ja sam čuo za ovog Dragana sa Dušanovca (Tomazeova ulica) da je dobar čovek i dobar majstor i jeftiniji je od Simića, ali ja sam na ove moje navikao i verujem im, znam da me neće CENZURA. 4 čoveka se satiru od posla od jutra do sutra a sve starija kola dolaze, znači - sirotinja, i svi ih hvale. Radio sam ja polu-generalnu kod jednog tipa u Boleču (ćaletov dobar prijatelj) za 300 eura kada mi je radilica pukla, prešao 3.000 km okruglo i kada je opet pukla radilica, odem kod Simića, oni mi uzmu 40.000 za punu generalnu i evo, 20.000, da kucnem u drvo, kompresija kao prvog dana (merio sam). A rekao je onaj matori lisac da će se to desiti ako ne razbušim blok, a ovaj u Boleču: "Ma jooooooookkkkk, oni te šišaju, a i treba kada si ovca!" Eto, ipak je ono jeftino ispalo skupo.

Vrh

PostPoslato: Ned 07 Feb, 2010 9:26 am 
1301ccm
Korisnikov avatar

Uvek tako i bude!!!!!

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 7:44 pm 
1581ccm

Pridružio se: Sre 08 Avg, 2007 1:42 pm
Ne znam šta ima da se popravlja na autu za 40 000 km ???

To su ti sve osnovni servisi, ništa posebno, tako da nema greške. Što ga više paziš, to se više kvari, stoga, teraj to pun gas i nema da crkne. A kad crkne, platiš i opet, PUN GAS.

Ja sam isto tako, menjaj ovo, menjaj ono, i na kraju, opet isti K.

Moj ćale popravlja isključivo kad nešto baš crkne i tera tako skoro 280 000 km ovog sada keca. I ne fali mu NIŠTA.
Malo curka ulje, nema veze, dospeš :bounce:

Meni sada održava auto jedan majstor, mnogo dobar momak, pregleda da nešto ne otpadne, ako je kritično menja se, a ostalo je tvoja briga, ULJE i VODA, tako se vozi pravi auto - čitaj YUGO.
Sve drugo je bacanje para, apsolutno bez potrebe.

Imaš fabričke preporuke, jednom godišnje menjaj svećice, jednom u 3 godine ulje u menjaču u ostale tečnosti i ima da tera taman onoliko koliko i vredi.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 8:47 pm 
1116ccm

Yugo ti je specifičan auto. Stotinu sitnica ga stalno CENZURA i zbog jedne takve sitnice može da te ostavi u nekoj CENZURA i posle ti je kasno da se nerviraš što baš tu sitnicu nisi zamenio. :bash:

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 9:02 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

:lol2: e dobri ste obojica...

Pa jeste i tako sto kazete..nisam ja neka preterana picajzla..i ne mogu i sve da hocu da ga gledam kao Mercedesa..ali sve mislim kako nesto propustam, kako sam nesto trebao do sada da zamenim..i onda se sve tripujem...Da li verujete da sam pre neki dan tek cuo da treba i na odredjenu kilometrazu da promenim ruku i kapu? Jbg, ceo zivot sam vozio dizela i prosto sa tim nisam imao vezu i jednostavno - ne padne mi na pamet to da menjam!!! Evo sada sam na 31.000 i sada ono sto mi je najbitnije je da promenim kajseve. NE znam da li treba, po servisnoj knjizici treba da cekam 50.000 ali sam opet u nekom tripu da to odradim..tipa kajs kosta 350din, a ono sto moze da ti napravi kosta stotine evra...tako da ne znam..... :closedeyes:

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 10:59 pm 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 03 Nov, 2008 11:13 pm
banebg81 je napisao:
Ne znam šta ima da se popravlja na autu za 40 000 km ???

To su ti sve osnovni servisi, ništa posebno, tako da nema greške. Što ga više paziš, to se više kvari, stoga, teraj to pun gas i nema da crkne. A kad crkne, platiš i opet, PUN GAS.

Ja sam isto tako, menjaj ovo, menjaj ono, i na kraju, opet isti K.

Moj ćale popravlja isključivo kad nešto baš crkne i tera tako skoro 280 000 km ovog sada keca. I ne fali mu NIŠTA.
Malo curka ulje, nema veze, dospeš :bounce:

Meni sada održava auto jedan majstor, mnogo dobar momak, pregleda da nešto ne otpadne, ako je kritično menja se, a ostalo je tvoja briga, ULJE i VODA, tako se vozi pravi auto - čitaj YUGO.
Sve drugo je bacanje para, apsolutno bez potrebe.

Imaš fabričke preporuke, jednom godišnje menjaj svećice, jednom u 3 godine ulje u menjaču u ostale tečnosti i ima da tera taman onoliko koliko i vredi.

Pozdrav

to bane legendo,tako je....jedno vreme sam bio zaludjenika za takve stvari,nesto se cuje menjaj odma,nesto skripi idi kod majstora vidi sta je,pre vremena menjaj ulje,svecice uvek kad i ulje sam menja i jos razne gluposti i nikad tome nije bilo kraja...dok nisam poceo normalno da ga odrzava i svatio da bezveze bacam pare...evo nisam pipnuo nista vec godinu dana i auto mi nikad bolje nije slusao niti bolje isao...moj savet sto ga vise pazis vise ti se kvari...naravno auto mi je uvek u besprekornom stanju samo sto sad ne menjam nesto ako ne treba niti se obazirem da nesto lupka ili skripi jer sta god bude ili ce da prestane ili ce da se jos pojaca zvuk i znacu sta je a ne kao pre da ja dajem dijagnozu ili majstori pa da menjamo pogresno...pozzzzzzz

mozda ti fali druga polovina kljuca...

Vrh

PostPoslato: Uto 09 Feb, 2010 12:12 am 
1116ccm

[/quote]
nesto se cuje menjaj odma,nesto skripi idi kod majstora vidi sta je,pre vremena menjaj ulje,svecice uvek kad i ulje sam menja i jos razne gluposti i nikad tome nije bilo kraja...[/quote]
Joooooooooooooooooooooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!

Dobar je ovaj moj mehaničar. Jednom prilikom mi reče: "Jel' matori, jesi li ti beše dolazio sinoć ili jutros?" :boske: :boske: :boske:

1) Krenem ti ja tako u Grocku, kad na sred uzbrdice op-op-op-op i stade go_v_no!? Al' ja sam iskusan lisac - koliko god da sam žurio, nije mi bilo teško da u sred noći odem pešice 5km u jednom i toliko u drugom smeru pešice, da bih kupio litar vode. Skinem filter goriva, isperem ga vodom i teraj dalje! Od tada stalno nosim 3 flaše od po 2 litra vode.

2) Vraćam se ja iz Sokobanje, kad odjednom spade kazaljka za gorivo na nulu i na sred je_be_ne Mečke se ugasi. Ja onako u hodu ga sagnam u treću i prebacim na plin, povuče go_v_no i nekako uspem da sa rezervom plina (jer je od Niša do Bg-a tada bilo plina samo u Vel. Plani :angry2: ). Stignem ja na OMV pumpu, posle pola sata provalim da mi je puklo povratno crevo za benzin, skratim ga malo i teraj dalje; a moja lepša polovina nije prestala da se krsti i moli Bogu do Bubanj potoka.

3) Ja u frci-kasnim, Jugo na parkingu. Reko' neću da idem busom pa da j.e.b.e oca. Kad od jednom, kod "Orla" u Žarka Zrenjanina puče ono g.o.vno od sajle kvačila. Ja u šoku, Jugo ostade u drugoj. Sreća, beše zeleno i prođem ja tako - samo da se sklonim da može normalan narod da piči svojim putem. Kupim ja sajlu, ključeve... umesto da zakasnim 15 minuta, promašio sam čitav dan! :banned: Od tada nosim 2 garniture alata (šrafcigeri, ključevi, čekići...

4) Noć, CENZURA, sve je crno da crnje ne može biti... Od jednom ostadoh ja bez svetala, stop svetala, pozicija - sve ode u k... Izvadim ja unimer (iskusno ;) ) - sve je OK!? Dam opet kontakt, sve normalno radi??? :think:

Vrh

PostPoslato: Uto 09 Feb, 2010 2:47 am 
1301ccm
Korisnikov avatar

YUGO je CHUDO :boxing:

Vrh

PostPoslato: Uto 09 Feb, 2010 10:38 am 
1581ccm

Pridružio se: Sre 08 Avg, 2007 1:42 pm
On ako će da te ostavi, ostaviće te pa da ga održavaš ne znam kako !?

Treba imati osnovno znanje oko mehanike i ako je moguće, popraviš, ako nije, šlep i nek tera.

Šta to znači, ti održavaš, menjaš sve na vreme, sve ti radi super, kreneš na put i crkne ti pumpa za benzin, a ti pre toga promenio pola auta, spone, ramena, kablove, svećice ....

Opet, šta i ko može da ti garantuje da ti na sred puta ne crkne komutator paljenja ??? On radi, nema neke greške, normalno pali, i samo stane....

Od rezervnih delova, ko ide na dalje puteve sa jugom, ne bi loše bilo da ima RAZVODNU KAPU I RUKU i klinasti kaiš. Ako baš ima u rezervi i taj komutator nije loše.
Ovo ostalo, nema da te izda.
I naravno, alat za zamenu istih :D

U principu, ja sam sa mojim najduže u jednom danu prešao oko 600 km (BG - Prijedor (preko Novske i Jasenovca i Novog Grada) pa Banja luka i nazad u Novi grad) i naravno, nikad ništa nije stalo.

Menjaj ulje, prati vodu, i TERAJ.

Ne krećeš na dalek put ako ti nešto štuca, to mora da se namesti.

I NIKADA NE KREĆEM NA PUT ISTI DAN KADA NEŠTO POPRAVLJAM NA AUTU, obavezno vozim bar dan - dva po gradu.

A što se majstora tiče, uglavnom je velika većina PRIUČENA i ne zanima ih mnogo kada neko dođe sa YUGOM.

Ovaj momak što meni održava auto, radio je u AUTO MEČE mislim preko 15 godina ali je čovek imao pored mercedesa i jednok KECA koga je stalno nešto budžio, pa mu je interesantno kada ja dođem sa mojim yugom, uvek ima neki dobar predlog za popravku.

Poslednja stvar je bila šalterica, negde sam je ja okinuo o ovičnjak ili led, ne znam, uglavnom, nije htelo da se menja kako treba, i čovek uzme bušilicu, lepo razbuši onaj gumeni zglob sa 2 šrafa, stegne i teraj. Popravka 0 dinara :)

E to je auto ... i majstor :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat