On ako će da te ostavi, ostaviće te pa da ga održavaš ne znam kako !?
Treba imati osnovno znanje oko mehanike i ako je moguće, popraviš, ako nije, šlep i nek tera.
Šta to znači, ti održavaš, menjaš sve na vreme, sve ti radi super, kreneš na put i crkne ti pumpa za benzin, a ti pre toga promenio pola auta, spone, ramena, kablove, svećice ....
Opet, šta i ko može da ti garantuje da ti na sred puta ne crkne komutator paljenja ??? On radi, nema neke greške, normalno pali, i samo stane....
Od rezervnih delova, ko ide na dalje puteve sa jugom, ne bi loše bilo da ima RAZVODNU KAPU I RUKU i klinasti kaiš. Ako baš ima u rezervi i taj komutator nije loše.
Ovo ostalo, nema da te izda.
I naravno, alat za zamenu istih
U principu, ja sam sa mojim najduže u jednom danu prešao oko 600 km (BG - Prijedor (preko Novske i Jasenovca i Novog Grada) pa Banja luka i nazad u Novi grad) i naravno, nikad ništa nije stalo.
Menjaj ulje, prati vodu, i TERAJ.
Ne krećeš na dalek put ako ti nešto štuca, to mora da se namesti.
I NIKADA NE KREĆEM NA PUT ISTI DAN KADA NEŠTO POPRAVLJAM NA AUTU, obavezno vozim bar dan - dva po gradu.
A što se majstora tiče, uglavnom je velika većina PRIUČENA i ne zanima ih mnogo kada neko dođe sa YUGOM.
Ovaj momak što meni održava auto, radio je u AUTO MEČE mislim preko 15 godina ali je čovek imao pored mercedesa i jednok KECA koga je stalno nešto budžio, pa mu je interesantno kada ja dođem sa mojim yugom, uvek ima neki dobar predlog za popravku.
Poslednja stvar je bila šalterica, negde sam je ja okinuo o ovičnjak ili led, ne znam, uglavnom, nije htelo da se menja kako treba, i čovek uzme bušilicu, lepo razbuši onaj gumeni zglob sa 2 šrafa, stegne i teraj. Popravka 0 dinara
E to je auto ... i majstor