Yugo Fan Club

Svaki poraz od Yuga mora biti bolan...
Danas je Pet 10 Sep, 2010 5:52 pm

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Tesko paljenje yugica
PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 10:23 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 20 Jul, 2008 9:00 pm
Izgleda da me je snaslo sve i svasta...problem za problemom..a tek sam na 30 hiljada...
Desava mi se nesto zbog cega uopste ne znam odakle da krenem...naime, do pre par dana je jugic palio na pola kljuca..znaci i na onih -10ak je (na plin) palio bez ikakvog verglanja..prosto neverovatno..i odjednom, pre par dana, sedoh da ga upalim, da se ugreje..i vergla, i vergla, i vergla..jedva je upalio, mislio sam da ce isprazniti akumulator..zabrinem se ali rekoh samo tada..medjuuuuutim, svako PRVO jutarnje paljenje je katastrofa...pa to vergla, rastura...svako sledece paljenje u toku dana je ok..zamenim svecice, razvodnu ruku..kapu nisam...sta da mu radim vise? Sta moze da bude razlog da ODJEDNOM pocne tesko da pali? Bukvalno, danas na pola kljuca, sutra ujutru ni makac!
Ali ono sa cim mozda mogu da povezem problem jeste sto se bukvalno u isto vreme desava jos jedna cudna svar - kada i upali nekako na tabli (novoj) mi svetle dva svetla - rucna kocnica i blinka STOP...posle par sekundi posto je auto upaljen u tabli cujem kratak zvuk nekog zujanja i lampice se pogase, a posle sekunde dve se upale..i tako sve dok ne upalim poziciju i svetla i posle toga se vise ne ponavlja... Da se tu nesto ne desava, da ne gubim struju mozda? Vise ne znam sta da mislim...
Izvinite sto sam ovako opsiran ali muka naterala :bash: :bye2:

Vrh

Tema posta: Re: Tesko paljenje yugica
PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 10:30 pm 
1116ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 13 Jan, 2009 6:50 pm
Mozda moze da je problem pumpa goriva.. da vrati gorivo preko noci i onda moras dugo verglati dok ne napuni.. naravno ako palis na benzin.. a ovo za tablu nemam pojma :) sacekaj nekog iskusnijeg.. pozdrav

Vrh

PostPoslato: Sub 06 Feb, 2010 10:40 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Ne palim na benzin...cak je jednom toliko verglao da sam mislio da je problem do plina pa sam prebacio na benzin pa je onda i upalio, naravno i dalje je verglao.. Jedino, eto, sta nisam uradio, to je da ga ugasim na benzinu i ujutru ga palim na benzinu..ali imam utisak kao da je akumulator slab ali neverovatno da se sve desava ODJEDNOM!!!

Vrh

PostPoslato: Ned 07 Feb, 2010 12:03 pm 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 30 Dec, 2009 8:46 am
ja sam imao slicnih problema na plin sam morao da ga verglam dugo jedno 3-4 puta dok nije upalio ali mi je na benzin palio na pola kljuca, zamenio sam svecice i sad pali na plin bez problema. A koliko si presao na plin i da li si servisirao plin i kada? Hoce tako da se ponasa i kad je prljav jako taj filter u isparivacu.

Vrh

PostPoslato: Ned 07 Feb, 2010 1:01 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Pa vidis, i nisam radio servis plinskog uredjaja nikada..svi kao pricaju da nema potrebe to raditi..i sve kao danas cu - sutra cu..a presao sam oko 28 hiljada...
A svecice sam zamenio pre par dana, misleci da ce sa novim biti bolje ali nista...nesto se opasno desava, a ne znam sta...

Vrh

PostPoslato: Ned 07 Feb, 2010 2:05 pm 
1116ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto 13 Jan, 2009 6:50 pm
Pa najbolje ti je onda da odes u neki servis i da ti srede taj plin.. ako vec nikad nisi bio.. i ne bi trebalo da bude problema.. podzrav

Vrh

PostPoslato: Ned 07 Feb, 2010 2:13 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Hvala Marko..onda koliko vec sutra u servis za plin...ako neko zna dobar, proveren servis za plin neka mi pise na pp da se ne reklamiramo ovde....

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 12:36 pm 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 30 Dec, 2009 8:46 am
uglavnom preporucuju na svakih 10000 km da se radi mali servis na plinu odnosno zamena tog malog filtera u isparivacu, nije skupo filter oko 100 din i ruke 200-300 din i posle ide ko nov.

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 3:11 pm 
1301ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre 05 Dec, 2007 4:43 pm
Lokacija: SVRLJIG Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral IN 1,1
i meni u poslednje vreme duze vergla ujutru nego obicno. na benzin radi, nema plin. A pre toga se desavalo (tj od prvog dana) da upali odmah, poradi 4-5 sekundi i ugasi se, ili ako ga zavaram da se ne ugasi on jedva prezivi. Posle prvog paljenja sve je OK. ideje?

Dynamic avatar & sig by http://myrandomsignature.iz.rs

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 11:01 pm 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 06 Nov, 2006 6:45 pm
A ja palim svako jutro mog y45 na pola kljuca na benzin i po najvecem mrazu, upalim ga na pola kljuca sa posla oko trojke i onda svratim do banke na 15 i onda vergla,vergla, vergla i nece.Onda ponovo verglam i jedva upalia ali jedva. I tako evo vec 10tak dana.Neki put i ne upali. Sta moze da bude? Filteri, pumpa?

Vrh

PostPoslato: Pon 08 Feb, 2010 11:30 pm 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 03 Nov, 2008 11:13 pm
sove je napisao:
A ja palim svako jutro mog y45 na pola kljuca na benzin i po najvecem mrazu, upalim ga na pola kljuca sa posla oko trojke i onda svratim do banke na 15 i onda vergla,vergla, vergla i nece.Onda ponovo verglam i jedva upalia ali jedva. I tako evo vec 10tak dana.Neki put i ne upali. Sta moze da bude? Filteri, pumpa?

moze biti pumpa(propusta gorivo-vraca),svecice,nije na odmet proveriti razvodnu ruku,kablovi da ti ne probijaju negde...eto to su ti solucije neke pa vidi odakle ces da pocnes...posto si posumlja na filter cimo bi ti u toku voznje(mada i svecice oce da cimaju ako nisu dobre) i ne bio ima lep ler auta...moje misljenje.....pozdrav i javi sta je ne kraju.....

mozda ti fali druga polovina kljuca...

Vrh

PostPoslato: Uto 09 Feb, 2010 12:00 am 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned 07 Feb, 2010 12:03 pm
sove je napisao:

Vrh

PostPoslato: Uto 09 Feb, 2010 12:17 am 
903ccm
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon 03 Nov, 2008 11:13 pm
hahaaahahhahaaha...eto vidis to nisam ni prepostavio da moze da bude,nije mi palo na pamet... :D :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat